Welkom

Welkom op de website van het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is onmisbaar in de gemeente Hulst! Wilt u ook uw steentje bijdrage als vrijwilliger of wilt u als organisatie een vacature aanmelden dan bent u bij ons aan het juiste adres .

Kunt u geen passende vacature vinden of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk , 0114-684700.

 

 

 

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. 

Kloppend hart
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

 

Doe ook mee en kijk snel welke activiteiten er in Hulst zijn tijdens NL Doet!

Kijk ook eens op We helpen of u iemand kan Helpen in uw buurt!

Op We helpen kunnen mensen hulp vragen of hun hulp aanbieden. Het is gemakkelijk en voor iedereen!

We Helpen maakt het makkelijk om hulp te vragen, aan te bieden en te organiseren. Hiermee willen we helpen weer vanzelfsprekend maken en mensen motiveren mee te helpen.  Meld u zelf nu aan! www.wehelpen.nl

 

 

Verklaring omtrent gedrag

Per 1 januari 2015 kunnen vrijwilligersorganisaties die met minderjarigen en/of verstandelijk beperkten werken in aanmerking komen voor de Regeling Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Vrijwilligers van organisaties die tot de regeling zijn toegelaten, kunnen dan gratis een VOG aanvragen. Organisaties moeten onder andere met minimaal 70% vrijwilligers werken en preventief beleid voeren. De regeling is alleen voor digitale VOG's en vrijwilligersorganisatie met E-herkenning. Om in aanmerking te komen moet vrijwilligersorganisaties zich aanmelden op www.gratisvog.nl

 

Kijk ook op www.inveiligehanden.nl

 

 

Lees hier meer ! Een publicatie voor vrijwilligers, organisaties en gemeenten